středa 9. prosince 2015

Christmas Markets in Nüremberg


Minulý víkend jsme si v mužem udělali prodloužený a vyrazili za jedním naším kamarádem, který bydlí v Norimberku. Naším hlavním cílem byly Vánoční trhy, které jsou největší ve střední Evropě. Autem z Plzně jste tam za dvě hodiny, autobusem nebo vlakem za tři. Nám se cesta trochu protáhla, protože na začátku města byla zácpa kvůli fotbalovému zápasu, který zde hrál místní tým. Po příjezdu jsme vyrazili na trhy, kde jsme si dali svařák s amarettem a já mlsně okukovala stánky s perníky, který jsem si nakonec dala druhý den. Celé město je v době adventu vánočně vyzdobeno a v centru najdete hned několik trhů. Ty největší jsou na hlavní náměstí Rathausplatz pod Císařským hradem, dále jsou zde řemeslné, na které narazíte hned při východu z vlakového nádraží směrem do starého města Altstadt a mimo jiné jsou tu dětské trhy Kinderweihnachtsmarkt, které určitě ocení rodiče s dětmi. 
Ze všech dobrot přechází zrak a i když jsem na trzích v Norimberku nebyla poprvé, pokaždé bych skoro všechno snědla. Nakonec jsem se ale ovládla a dala si již zmíněný svařák, perník a druhý den pražené mandle a klasiku v podobě bratwurstů v housce.
Na večeři jsme zašli do restaurace Enchilada, kde vaří mexickou kuchyni a od šesti do osmi večer mají akci na koktejly za poloviční cenu. Jídlo mají výborné a koktejly také, za sebe tedy mohu rozhodně doporučit.
Nevynechali jsme samozřejmě ani výšlap na hrad, odkud je krásný výhled na celé město.
Plánujeme ještě udělat si výlet do Regensburgu a pokud to klapne, určitě se o tom dozvíte. 
Doufám, že jsem fotkami trochu navnadila a zajímalo by mě, zda jezdíte na Vánoční trhy i do zahraničí nebo navštěvujete jen ty u nás?
Last weekend I made with my husdband longer weekend and we went to Nüremberg where lives our friend. We went there mainly for Christmas Markets which are the biggest in middle Europe. After arrival we went to markets where we had mulled wine with amaretto and I watched the stall with gingerbreads like sweet-tooth which I had the next day. Whole city is full of Christmas decoration in advent time and you can find more Christmas markets in the centre. The biggest one are on the main square under Caesarian castle on Rathausplatz, then there are Handicraft markets at the exit of train station onwards to Old Cityand you can find there also Christmas Markets for children which is perfect for parents with kids.
I wated to eat everything but finally I had the mulled wine, ingerbread and the next day burnt almond and classic sausages in bun.
We went for a dinner to restaurant Enchilida where they cook mexican cuisine and from 6 PM till 8 PM they have coctails for a half.
We went also to the Castle where you see whole city.
We plan to visit even Regensburg and if it happens, you will thee article about it.
I hope you have a little bit Christmas mood  thanks to my photos and tell me if you visit Christmas markets abroad or only in you country. 


2 komentáře:

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)